Annons
Kultur

Eminem i 50 cents nya dramaserie

Rapartisten Eminem gör en gästroll i ett avsnitt av 50 cents kommande dramaserie "BMF", skriver .
Tv-serie • Publicerad 17 augusti 2021
Rapartisten Eminem gör en gästroll i ett avsnitt av 50 cents kommande dramaserie "BMF". Arkivbild.
Rapartisten Eminem gör en gästroll i ett avsnitt av 50 cents kommande dramaserie "BMF". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Även rapartisten Snoop Dogg finns med i rollistan.

"Jag är hedrad och tacksam över att min goda vän 'Em' stöder mig i min nya serie 'BMF'", säger rapstjärnan och tv-producenten 50 cent, som egentligen heter Curtis Jackson, i ett uttalande.

Annons

"Vi kunde inte göra en serie om Detroit utan att ta in legendaren Eminem."

"BMF", eller "Black mafia family", har inspirerats av den sanna historien om två bröder som under sent 1980-tal grundade en av USA:s mest inflytelserika kriminella familjer.

Eminem spelar rollen som gängmedlemmen Rick Wershe Jr, som var en FBI-informatör under sina tidiga tonår. Senare dömdes han till livstids fängelse, men släpptes 2020.

Serien har premiär den 26 september på tv-kanalen Starz, som beskriver den som "en berättelse om kärlek, släktskap och kapitalism i jakten på den amerikanska drömmen".

Eminem spelade huvudrollen i "8 mile" från 2002, och vann även en Oscar för filmlåten "Lose yourself".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons