Annons
Kultur

Eurovision: Andra chansen för James Newman

Eurovision • Publicerad 12 mars 2021
En brittisk Eurovisionsupporter från tidigare år. Arkivbild.
En brittisk Eurovisionsupporter från tidigare år. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

När fjolårets Eurovision Song Contest ställdes in valde Storbritannien att ge 2020 års vinnare, James Newman, en andra chans i år i stället för att utlysa en ny nationell tävling. Däremot är tävlingslåten ny. Intervjuad i BBC avfärdar James Newman den låt han vann med förra året, "My last breath", som sprungen ur ett "prepandemiskt klimat". Till Rotterdam åker han i stället med "Embers" som är skriven i en annan och mer positiv anda.

– Den handlar om de gnistor som inte dör ut. När vi skrev den kände jag att jag ville visa alla att vi kommer tillbaka tillsammans, säger han till BBC.

Annons

Låten finns nu publicerad på nätet. James Newman repeterar framförandet med dansare och koreografer.

– Den handlar om att ha den här förbindelsen och att återuppväcka något. Den handlar om att vi reser oss efter den här eländiga tiden. Den passar med idén om att Eurovision kommer tillbaka, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons