Annons
Kultur

Festival får anmälningar efter kaosköer

Musik • Publicerad 13 augusti 2023
Långa köer gjorde att många missade Miss Lis konsert på Storsjöyran. Nu har ett dussintal personer anmält festivalen till allmänna reklamationsnämnden. Arkivbild.
Långa köer gjorde att många missade Miss Lis konsert på Storsjöyran. Nu har ett dussintal personer anmält festivalen till allmänna reklamationsnämnden. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

När Storsjöyran arrangerades i slutet av juli i Östersund uppstod långa köer in till området på festivalens första kväll. Det gjorde att många missade konserten med Miss Li, som spelade 45 minuter efter att insläppet öppnat.

Hittills har ett dussintal personer anmält Storsjöyran till allmänna reklamationsnämnden (ARN) och kräver att få hela eller delar av biljettpriset tillbaka.

Annons

Till Östersunds-Posten säger Bo Helin, jurist på ARN, att han inte kan minnas att ARN utrett något liknande fall tidigare, och enligt Konsumentverkets vägledare Viktoria Fredholm kan besökarna ha rätt till ersättning.

"Om en arrangör säljer ett visst antal biljetter ska det även vara möjligt för besökarna att komma in och se den artist man betalat för, givet att man följt deras instruktioner", säger hon till Länstidningen Östersund.

Storsjöyrans affärsutvecklare Simon Tehyrell säger att festivalen arbetar med att utreda kompensationsförfrågningar. Samtidigt påpekar han att man köper biljett till hela festivalen och inte till enstaka konserter.

"Personen i fråga kanske gör det, men produkten man köper är inte en sådan. Om man missar Miss Li som är den första konserten första dagen, har man flera andra konserter att gå på som man betalat för", säger han till Länstidningen Östersund.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons