Annons
Kultur

Filmskapare fördömer hederspris till Depp

Nöje • Publicerad 10 augusti 2021
Kvinnliga filmskapare fördömer filmfestivalen i San Sebastiáns beslut att tilldela Johnny Depp Donostia-priset. Arkivbild.
Kvinnliga filmskapare fördömer filmfestivalen i San Sebastiáns beslut att tilldela Johnny Depp Donostia-priset. Arkivbild.Foto: Alexandra Wey/AP/TT

Tidigare i veckan blev det klart att den amerikanske skådespelaren Johnny Depp tilldelas årets Donostia-pris vid den spanska filmfestivalen i San Sebastián.

Nu fördömer en grupp högprofilerade kvinnliga filmskapare i Spanien festivalens beslut att ge priset till Depp, skriver ABC News. Valet fördöms eftersom Depp har anklagats för att ha misshandlat sin exfru, skådespelerskan Amber Heard.

Donostia-priset, som instiftades 1986, är ett hederspris som uppmärksammar personer som har bidragit med enastående insatser inom filmvärlden. Tidigare mottagare är bland andra Max von Sydow och Liv Ullman. Johnny Depp tar emot sitt hederspris på filmfestivalen i San Sebastián den 22 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons