Annons

Filmvisningar stoppas i Ryssland

Film • Publicerad 1 mars 2022
Ryska biobesökare kommer inte att kunna se Robert Pattinson och Zoe Kravitz i "The Batman". Bild från förra veckan.
Ryska biobesökare kommer inte att kunna se Robert Pattinson och Zoe Kravitz i "The Batman". Bild från förra veckan.Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/TT

Walt Disney Company meddelade på måndagen att man stoppar kommande biograffilmer i Ryssland, som en reaktion på invasionen av Ukraina.

"På grund av den oprovocerade invasionen av Ukraina och den tragiska humanitära krisen så pausar vi biografsläpp i Ryssland, inklusive den kommande filmen 'Röd' från Pixar", heter det i ett uttalande från Disney, rapporterar Variety.

Annons

"Med tanke på den växande flyktingkrisen kommer vi under tiden att arbeta med organisationer för att ge akut hjälp och annat humanitärt bistånd till flyktingar", fortsätter uttalandet.

Kort efter Disneys besked meddelade filmbolaget Warner att filmen "The Batman", som har premiär i veckan, inte kommer att visas på ryska biografer. Liknande besked kom senare från filmbolaget Sony Pictures. Bland annat ställs visningar in av filmen "Morbius", som skulle ha haft biopremiär i april.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons