Annons
Kultur

Fler skådespelare klara för "Riket Exodus"

Nöje • Publicerad 11 augusti 2021
Laura Christensen och Udo Kier är klara för Lars von Triers "Riket Exodus". Pressbild.
Laura Christensen och Udo Kier är klara för Lars von Triers "Riket Exodus". Pressbild.Foto: Maria Suh Nellgren/Greg Gorman

Laura Christensen och Udo Kier spelade båda två i den danske regissören Lars von Triers kultförklarade tv-serie "Riket" som sändes i två säsonger på 1990-talet. Nu står det klart att skådespelarna även medverkat i den nya säsongen, som går under namnet "Riket Exodus", det skriver Nent Group i ett pressmeddelande.

Laura Christensen återvänder i rollen som den felopererade Mona, då en tioårig flicka men nu en vuxen kvinna. Udo Kier å sin sida spelade i "Riket I" och "Riket II" den vanskapta bebisen Lillebror, nu ser vi honom i rollen som Storebror.

Sedan tidigare är det känt att Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikelsen, Nicolas Bro, Søren Pilmark och Peter Mygind medverkar i "Riket Exodus", som blir den tredje, och enligt Lars von Trier, sista säsongen av tv-serien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons