Annons
Kultur

Foo Fighters kräver vaccinerad publik

Foo Fighters kräver att besökarna på det amerikanska rockbandets kommande spelningar i Alaska antingen är fullvaccinerade, eller kan visa upp ett negativt covid-19 test.
Musik • Publicerad 15 augusti 2021
Den som vill se Dave Grohl och de andra i Foo Fighters i Alaska måste vara vaccinerad. Arkivbild.Foto: Leo Correa

Beskedet kommer från biljettföretaget Ticketmaster endast tre dagar före den första av de tre konserterna, skriver den lokala tidningen Anchorage Daily News.

För att bli insläppt måste man kunna bevisa att det har gått minst två veckor sedan man fick sin andra dos vaccin. Barn under tolv år och personer som har ett giltigt medicinskt skäl att inte ta vaccinet behöver visa upp en negativt covid-19-test som inte är äldre än 48 timmar.

Annons

Arrangören uppmuntrar publiken att bära munskydd, men det är inget krav.

Foo Fighters, som har vunnit tolv Grammy-statyetter, uppträdde för en fullt vaccinerad publik redan den 20 juni, i Madison Square Garden i New York. Det var den första konserten i arenan på över 460 dagar, skriver nyhetsbyrån AP.

I mitten på juli fick bandet skjuta upp en en spelning i Los Angeles sedan en person i dess organisation testat positivt för covid-19, har amerikanska medier rapporterat. Den konserten är flyttad till den 26 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons