GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förlag korrigerar uppgifter i bok om Putin

Det brittiska bokförlaget Harper Collins korrigerar innehållet i den engelska utgåvan av journalisten Catherine Beltons bok "Putins krets" som gavs ut 2020, rapporterar .
Litteratur • Publicerad 30 juli 2021
Boken "Putins krets" av journalisten Catherine Belton handlar om Vladimir Putins väg till makten. Arkivbild.
Boken "Putins krets" av journalisten Catherine Belton handlar om Vladimir Putins väg till makten. Arkivbild.
Foto: Alexei Nikolsky/AP/TT

Bokförlagets besked kom i samband med de domstolsförhandlingar som i onsdags inleddes med anledning av att förlaget och författaren stämts för förtal av ett ryskt företag och tre ryska miljardärer.

Harper Collins UK meddelar att man har nått en överenskommelse med två ryska affärsmän som i våras stämde enbart förlaget. Enligt Reuters innebär överenskommelsen att förlaget kommer att ändra de delar i boken som rör ryssarnas påstådda kopplingar till säkerhetstjänsten KGB. Förlaget ber även om ursäkt för att man inte diskuterade ärendet med de berörda innan utgivning.

"Putins krets", som handlar om den ryske presidenten Vladimir Putins väg till makten, gavs ut på svenska den 27 juli. Bokens förläggare Daniel Sandström på Albert Bonniers förlag har tidigare sagt till "Kulturnytt" att det är ett problem "att det går att bedriva en rättslig jakt på journalistik via England".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.