Annons
Kultur

Forne Uriah Heep-sångaren John Lawton död

Musik • Publicerad 7 juli 2021
Uriah Heep, här med Bernie Shaw vid mikrofonen, uppträder på Sweden Rock Festival 2014. Bandet meddelar på Facebook att forne sångaren John Lawton är död. Arkivbild.
Uriah Heep, här med Bernie Shaw vid mikrofonen, uppträder på Sweden Rock Festival 2014. Bandet meddelar på Facebook att forne sångaren John Lawton är död. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den brittiske rockartisten John Lawton har gått bort vid 74 års ålder.

Lawton var bland annat sångare i hårdrockbandet Uriah Heep åren 1976–1979, och det är hans forna bandkollegor som meddelar dödsbeskedet via Facebook.

Annons

"Det är med djup sorg vi delar den förkrossande och tragiska nyheten om John Lawtons plötsliga och fullständigt överraskande bortgång."

Enligt bandet var Lawton vid god hälsa.

"Det gör hans död helt obegriplig", står det i uttalandet.

John Lawton hörs på Uriah Heep-albumen "Firefly", "Innocent victim" och "Fallen angel". På 2000-talet började han turnera med gamla UH-medlemmar som Lee Kerslake och Ken Hensley igen. Han hann också vara del i band som Lucifer's Friend och The Les Humphries Singers, samt släppa ett par soloalbum under sin karriär.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons