Annons
Kultur

Fouad Youcefi leder SVT:s nya politiksatsning

SVT:s nya programsatsning "Politikbyrån" beskrivs som nördigare och med andra infallsvinklar än "Agenda". Programledaren Fouad Youcefi ska guida tittarna genom svensk inrikespolitik, med gäster som inte "levererar politiska floskler".
Tv • Publicerad 15 april 2021
Fouad Youcefi leder SVT:s nya inrikespolitiska program "Politikbyrån". Pressbild.
Fouad Youcefi leder SVT:s nya inrikespolitiska program "Politikbyrån". Pressbild.Foto: SVT

Som vikarierande korrespondent för SVT bevakade Fouad Youcefi under fjolåret USA-valet och det amerikanska samhällets hantering av coronapandemin. När Kapitolium i Washington stormades tidigare i år var han SVT:s utsände på plats.

Men nu ska korrespondenten på hemmaplan leda programsatsningen "Politikbyrån", som av SVT beskrivs som ett djuplodat program om den svenska inrikespolitiken och samhällsdebatten.

Dramatisk förändring

Annons

"Det kan verka som en rejäl omställning att gå från att bevaka ett av de mest dramatiska åren i USA:s moderna historia till att låsa in sig själv i en studio för att snacka svensk politik. Men det är det inte. Det svenska politiska landskapet är inne i en dramatisk förändring, och bakom varje ord från politikerna finns en tanke, en strategi, och ofta en risk", säger Fouad Youcefi i ett pressmeddelande.

Tittarna känner honom kanske främst från SVT:s nyhetssändningar från USA, men Youcefis journalistiska cv innefattar även arbete på bland annat "Uppdrag granskning". Han är dessutom ordförande för Föreningen grävande journalister och nominerades 2014 till Guldspaden.

Om – inte med

I sitt nya arbete på "Politikbyrån" nördar han ner sig inrikespolitiken med olika experter vid sin sida. Tillsammans ska de prata om politikerna och inte med dem.

"Om 'Agenda' tar upp ett ämne på ett sätt – så kan vi ta upp samma ämne, men med ett helt annat perspektiv, en annan ton, och aldrig med gäster som levererar politiska floskler. Det blir ett nördigt program om svensk inrikespolitik", säger Fouad Youcefi.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons