Annons
Kultur

Fredrik Virtanen ska nagelfara kultursidor

Medier • Publicerad 15 april 2023
Journalisten Fredrik Virtanen ska skriva om svenska kultursidor. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med krönikörer som Fredrik Virtanen, Carl-Michael Edenborg, Lisa Bjurwald och Kent Wisti lanseras det nya nätmagasinet Konkret. Tidningen ges ut av Opulens Förlag, som även publicerar kulturmagasinet Opulens. Målet med den nya tidningen är att erbjuda "det maktkritiska perspektiv som är den goda journalistikens kännetecken" uppger chefredaktören Stefan Bergmark i ett pressmeddelande.

Där framgår det också att Konkret ska vara partipolitisk obundet och verka i "en frihetlig och progressiv pressetisk tradition".

Annons

Fredrik Virtanen medverkar varje fredag med en text där han "nagelfar de svenska kultursidorna" skriver Dagens Nyheter. Enligt Stefan Bergmark kommer det nya magasinet att väcka känslor.

– Det kommer det, både till höger och vänster, och det är meningen, säger han till DN.

Fredrik Virtanen var tidigare en av Aftonbladets mest profilerade skribenter. I höstas presenterades han som ny krönikor även i VLT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons