GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frödingpris till Ingela Strandberg

Litteratur • Publicerad 22 juni 2022
Ingela Strandberg får årets lyrikpris av Gustaf Fröding-sällskapet. Pressbild.
Ingela Strandberg får årets lyrikpris av Gustaf Fröding-sällskapet. Pressbild.Foto: Carin Rudehill/Norstedts

Poeten Ingela Strandberg tilldelas Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris om 25 000 kronor. Hon får det för "en ihärdig och ständigt sökande lyrisk gärning", skriver juryn som också framhåller att hennes poetiska uttryck har blivit alltmer kraftfullt och fördjupat med åren.

Ingela Strandberg är född 1944 i Grimeton och debuterade 1973 med barnboken "Tomas får en vän". Hennes senaste diktsamlingar "Nattmannen" (2020) och "Ingenstans mitt segel" (2022) har fått fina recensioner.

Priset delas ut på Alsters herrgård, i samband med Frödingdagarna, den 20 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.