Annons
Kultur

Fyra tidigare outgivna Tom Petty-låtar släpps

Tidigare outgiven musik med den amerikanska artisten Tom Petty släpps postumt av hans familj.
Musik • Publicerad 2 juli 2021
Mike Campbell och Tom Petty i rockbandet Tom Petty and the Heartbreakers. Arkivbild.
Mike Campbell och Tom Petty i rockbandet Tom Petty and the Heartbreakers. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

De fyra nysläppta låtarna heter "One of life's little mysteries", "Thirteen days", 105 degrees" och "French connection", skriver Brooklyn Vegan. De släpps på en nymixad version av albumet "Angel Dream", som var soundtrack till Hollywoodfilmen "She's the one" från 1996.

Låtarna är från Tom Pettys "Wildflower"-era, som anses vara en höjdpunkt i artistens karriär.

Annons

"Det finns en del coola grejer på den här skivan som aldrig tidigare har kommit ut", säger Mike Campbell, tidigare gitarrist i Tom Petty and the Heartbreakers, och lyfter speciellt fram "Thirteen days".

"Vi hade jättekul när vi spelade den låten live och det är fantastiskt att ha en studioinspelning".

Tom Pettys familj har nyligen släppt outgivet material på albumet "Wildflowers and all the rest", som är en ny version av ursprungsalbumet "Wildflowers" från 1994, samt på "Finding Wildflowers", som är en alternativ version av albumet.

Tom Petty avled i en läkemedelsöverdos hösten 2017. Musikern hade en drygt 40-årig karriär. Förutom tiden i Tom Petty and the Heartbreakers, har han också varit med i The Traveling Wilburys samt varit soloartist.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons