Annons
Kultur

Gitarristen Alex Lifeson: Rush tog slut 2015

"Det finns inte en chans att Rush någonsin kommer att existera igen, eftersom Neil inte finns här för att vara en del av det".
Det säger bandets gitarrist Alex Lifeson i ett program i den amerikanska satellitkanalen SiriuxXM, enligt .
Musik • Publicerad 4 juli 2021
Powertrion Rush uppträdde på Sweden Rock-festivalen 2013. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani / TT

Alex Lifeson klargör samtidigt att han är öppen inför idén att åter göra ny musik med bandets sångare och basist Geddy Lee, som han redan som 14-åring började skriva musik tillsammans med.

"Om det är någonting som blir i framtiden – en möjlighet för oss att göra någonting – så bestämmer vi vad det kommer att vara över en kopp kaffe. Men det är ingen panik och inget planerat just nu."

Annons

Eftersom bandets tredje medlem – trummisen och textförfattaren Neil Peart – avled förra året, så kommer ett eventuellt framtida samarbete inte att gå under flaggskeppet Rush, betonar han.

"Jag får frågan hela tiden – kommer vi att göra det här, eller kommer vi att göra det där. Vem vet?", säger han han vidare.

"Vi gjorde så mycket bra grejer tillsammans så det spelar ingen större roll om vi för resten av våra liv bara är bästa vänner".

Rush var en kanadensisk rockgrupp bestående av Geddy Lee, Alex Lifeson och trummisen och textförfattaren Neil Peart. Peart gick bort i sviterna av cancer i januari i 2020. Han var ansedd som en av de tekniskt skickligaste trummisarna i världen.

Lifeson jobbar nu med det nya projektet Envy of none tillsammans med basisten Andy Curran och sångaren Maiah Wayne. Han hoppas att den nya gruppen ska släppa sitt debutalbum senare i år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons