Annons
Kultur

Göteborgs konstscen hyllas med utställning

Konst • Publicerad 11 april 2023
Göteborgs konsthall firar i sommar 100 år med utställningen "Jag föreställer mig ett hem". Arkivbild.
Göteborgs konsthall firar i sommar 100 år med utställningen "Jag föreställer mig ett hem". Arkivbild.Foto: Hendrik Zeitler

Göteborgs konsthall fyller 100 år. Det firas med en vildvuxen grupputställning som lyfter fram ett brett urval av konstnärer som i dag bor och arbetar i Göteborg.

"Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs konsthall 100 år" är en hyllning till den lokala konstscenen och en spegling av stadens stora nyansrikedom.

Annons

Utställningen pågår från den 9 juni till och med den 27 augusti och inleds med en tre dagar lång festival. Konsthallens bakgård förvandlas då till en plats fylld av konst, musik, poesi och skapande – men också av mat, dryck och häng.

Firandet intar även Götaplatsen med allkonstverket "Drömmarnas monument", en social skulptur och en tre månader lång manifestation för stadens fria kulturliv.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons