unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Guadagnino håller fanan högt

Varför är ungdomsserier så populära? För att vi behöver dem. Tonåringar får tröst och vi andra blir påminda om tiden då vi såg på världen med nya ögon.
Fraser (Jack Dylan Grazer) spelar en vilsen ung man som måste flytta med sin mamma till en ny amerikansk militärbas i utlandet.
Fraser (Jack Dylan Grazer) spelar en vilsen ung man som måste flytta med sin mamma till en ny amerikansk militärbas i utlandet.
Foto: HBO

We Are Who We Are

yayayayaya
Drama
Sänds: HBO Nordic
Omdömet baseras på 4 av 8 avsnitt

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

I ”We Are Who We Are” följer kameran Fraser Wilson (Jack Dylan Grazer) och Caitlin (Jordan Kristine Seamón) med en nyfiken, granskande blick. Som om deras känsloliv är under lupp.

Vi kommer nära. Inifrån-och-ut-nära. Det är rasande vackert. Och lika smärtsamt.

Aktuella teman är kärlek, sexuell förvirring, identitetssökande och en önskan om att passa in men ändå vara unik.

Caitlin (Jordan Kristine Seamón) övertygar i rollen som sexuellt förvirrad tonåring.
Caitlin (Jordan Kristine Seamón) övertygar i rollen som sexuellt förvirrad tonåring.
Foto: HBO

Platsen är en amerikansk militärbas i Italien. Fraser har precis flyttat dit med sin mamma och hennes fru. Modern är överste och basar över regementet men famlar i rollen som förälder. Och helt lätt har hon inte med sin egen kärleksrelation heller. Enkelt blir det visst aldrig, det där med relationer.

Fraser träffar Caitlin och tillsammans skapar de en egen värld. En bubbla där de får vara fria. I den behöver de inte definiera sin relation, men andra vill. Ingen verkar kommer undan samhällets önskan att sätta dess medlemmar i ett fack.

Tempot blir stundtals långsamt när Regissören Luca Guadagnino ska utforska varje vrå. Men han behärskar framför allt konsten att berätta närgånget utan att förstöra. Han gjorde likadant i filmen “Call Me By Your Name” (2017). Tyckte du om den kommer du att älska att ”We Are Who We Are”.