Annons
Kultur

Guadagnino håller fanan högt

Varför är ungdomsserier så populära? För att vi behöver dem. Tonåringar får tröst och vi andra blir påminda om tiden då vi såg på världen med nya ögon.
Tv-serie • Publicerad 18 september 2020
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Fraser (Jack Dylan Grazer) spelar en vilsen ung man som måste flytta med sin mamma till en ny amerikansk militärbas i utlandet.
Fraser (Jack Dylan Grazer) spelar en vilsen ung man som måste flytta med sin mamma till en ny amerikansk militärbas i utlandet.Foto: HBO

We Are Who We Are

Drama

Sänds: HBO Nordic

Omdömet baseras på 4 av 8 avsnitt

I ”We Are Who We Are” följer kameran Fraser Wilson (Jack Dylan Grazer) och Caitlin (Jordan Kristine Seamón) med en nyfiken, granskande blick. Som om deras känsloliv är under lupp.

Vi kommer nära. Inifrån-och-ut-nära. Det är rasande vackert. Och lika smärtsamt.

Annons

Aktuella teman är kärlek, sexuell förvirring, identitetssökande och en önskan om att passa in men ändå vara unik.

Caitlin (Jordan Kristine Seamón) övertygar i rollen som sexuellt förvirrad tonåring.
Caitlin (Jordan Kristine Seamón) övertygar i rollen som sexuellt förvirrad tonåring.Foto: HBO

Platsen är en amerikansk militärbas i Italien. Fraser har precis flyttat dit med sin mamma och hennes fru. Modern är överste och basar över regementet men famlar i rollen som förälder. Och helt lätt har hon inte med sin egen kärleksrelation heller. Enkelt blir det visst aldrig, det där med relationer.

Fraser träffar Caitlin och tillsammans skapar de en egen värld. En bubbla där de får vara fria. I den behöver de inte definiera sin relation, men andra vill. Ingen verkar kommer undan samhällets önskan att sätta dess medlemmar i ett fack.

Tempot blir stundtals långsamt när Regissören Luca Guadagnino ska utforska varje vrå. Men han behärskar framför allt konsten att berätta närgånget utan att förstöra. Han gjorde likadant i filmen “Call Me By Your Name” (2017). Tyckte du om den kommer du att älska att ”We Are Who We Are”.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons