Annons
Kultur

Guldörats publikomröstning är i gång

Radio • Publicerad 11 september 2023
Carolina Gynning är bland de nominerade för årets poddprogramledare. Arkivbild.
Carolina Gynning är bland de nominerade för årets poddprogramledare. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den 18 oktober intar Guldörat Vasateatern i Stockholm, skriver Radioakademin, som delar ut pris till de bästa inom svensk radio- och podcast, i ett pressmeddelande.

Publikomröstningen startar på måndagen för tre av kategorierna: Årets programledare radio, årets programledare podd och årets podd.

Annons

I den förstnämnda kategorin är bland andra "NRJ Morgons" Anis Don Demina, "P4 Extras" Titti Schultz och Lotta Bromé i "Lotta Bromé på Mix Megapol" nominerade.

För årets poddprogramledare är bland andra Carolina Gynning nominerad för "Berg och Gynning – hittar sig själva", Hasse Aro för "Fallen jag aldrig glömmer" och Emil Persson för "Fördomspodden".

Bland de nominerade i kategorin årets podd hittas exempelvis Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast "Alex och Sigge", Mia Skäringer och Hampus Nessvolds "Skäringer och Nessvold" och Johanna Nordström och Edvin Törnbloms "Ursäkta".

Den 28 september avslöjas de nominerade i ytterligare 16 kategorier. I dessa kategorier utser särskilda jurygrupper vinnarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons