Annons
Kultur

Gustav Lindh utsedd till "Shooting star"

Film • Publicerad 12 januari 2021
Gustav Lindh under inspelningen av den danska filmen "Rättfärdighetens ryttare" i Göteborg. Arkivbild.
Gustav Lindh under inspelningen av den danska filmen "Rättfärdighetens ryttare" i Göteborg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Den svenske skådespelaren Gustav Lindh, bland annat känd från Viaplays ”Älska mig” och från ”Björnstad” på HBO, är en av tio europeiska skådespelare som blivit utsedd till Shooting star vid årets filmfestival i Berlin. De tio presenteras för filmbranschen och den internationella pressen under ett år digitalt tredagarsprogram 23–25 februari, en vecka innan den branschinriktade delen av festival äger rum, skriver Variety. Prisutdelningen sker i samband med den publika filmfestivalen som arrangeras i sommar med filmvisningar både inomhus och utomhus.

Juryn lyfter fram Gustav Lindhs roll i Josephine Bornebuschs film "Orca" som "en unik och orädd tolkning, som är både ödmjuk och mångbottnad".

Bland tidigare svenskar som fått utmärkelsen finns Alicia Vikander och Bill Skarsgård.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons