Annons
Kultur

Hammer bryter tystnaden: Blev själv utnyttjad

Armie Hammer har brutit tystnaden för första gången sedan anklagelser om våldtäkt, sexuella övergrepp och kannibalistiska fantasier satte stopp för skådespelarens karriär för två år sedan.
Nöje • Publicerad 4 februari 2023
Armie Hammer talar ut om Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

I en intervju med det digitala nyhetsbrevet Air Mail som citeras av Deadline medger Hammer att han agerat känslomässigt kränkande mot många kvinnor och att maktbalansen ofta varit skev i hans relationer.

Men han förnekar att han utsatt någon för våldtäkt.

Annons

– Jag är här för att ta ansvar för mina misstag, ta ansvar för det faktum att jag var en skitstövel, att jag var självisk och utnyttjade människor för att själv må bättre. Men allt diskuterades i förväg. Jag har inte tvingat mig på någon, säger han.

Övervägde självmord

Han avslöjar också att han blev antastad av en ungdomspastor i sin kyrka vid 13 års ålder, något som också bekräftas av bland annat hans gudmor.

– Sexualitet introducerades i mitt liv på ett för mig skrämmande sätt där jag inte hade någon kontroll, säger Hammer.

I takt med att anklagelserna mot skådespelaren briserade blev han av med sina inplanerade jobb, däribland bioaktuella "Shotgun wedding" där han skulle ha spelat mot Jennifer Lopez. Även hans agenter bröt banden med honom och Hammer berättar att han övervägde att ta sitt liv när befann sig på Caymanöarna.

– Jag gick bara rakt ut i havet och simmade ut så långt jag kunde och hoppades att jag antingen skulle drunkna, bli påkörd av en båt eller uppäten av en haj.

Stöttas av Downey Jr

Tanken på att han inte kunde göra så mot sina barn fick dock Hammer att avbryta försöket och han säger att han i dag är en "friskare, gladare och mer balanserad person".

Efter att ha tillbringat en tid på rehabilitering för drog- och alkoholmissbruk agerar han nu nykter följeslagare till en annan person som nyligen kommit ut ur rehab.

Hammer berättar också att skådespelaren Robert Downey Jr, själv en före detta missbrukare, har stöttat honom i hans tillfrisknande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons