Annons
Kultur

Här är årets deltagare i "Stjärnorna på slottet"

SVT:s succéprogram "Stjärnorna på slottet" är tillbaka med en ny säsong. Nytt för i år är att man breddar kategorin av stjärnor och släpper in såväl en skidåkare som en kändiskock bland kultur- och nöjesprofilerna.
Tv • Publicerad 16 maj 2023
Sanna Nielsen, Mark Levengood, Pernilla Wiberg, Marcus Samuelsson och Caroline af Ugglas gästar årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Pressbild.
Sanna Nielsen, Mark Levengood, Pernilla Wiberg, Marcus Samuelsson och Caroline af Ugglas gästar årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid, Stellan Herner, Peter Knutson, Angela Bankhead, Peter Cederling

Artisten Sanna Nielsen, programledaren och författaren Mark Levengood och artisten Caroline af Ugglas får i sommar sällskap av OS-medaljören Pernilla Wiberg och stjärnkocken Marcus Samuelsson kring middagsbordet på Bäckaskog slott.

"Vi vill bredda konceptet och ser en potential i att personerna kommer från olika områden, vilket kan skapa än mer intressanta möten. Jag är så stolt och otroligt glad för den här bredden av stjärnor som kommer att dela med sig av sina livserfarenheter", säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

Annons

Nytt för i år är också att kocken och programledaren Tareq Taylor, som i flera säsonger har lagat mat åt stjärnorna, tar ledigt och ersätts av den prisade kocken Frida Ronge, känd för att ha skapat sin egen fusion av japansk och nordisk matkultur.

– "Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden", säger Anna-Maria Nildén.

Stjärnorna checkar in på Bäckaskog slott i skånska Fjälkinge i sommar. Den artonde säsongen av "Stjärnorna på slottet" får som vanligt premiär vid årsskiftet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons