Annons
Kultur

Här är höstens nya barnprogram

Barn • Publicerad 10 augusti 2022
SVT Barn fyller 20 år och presenterar en rad nya program. Pressbild.
SVT Barn fyller 20 år och presenterar en rad nya program. Pressbild.Foto: SVT

SVT Barn firar 20 år. Nu presenteras en rad nya barnprogram.

En nyhet är "Draken följer med" där Bolibompadraken träffar barn med NPF-diagnoser, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och följer med dem på olika vardagsäventyr – som att gå till tandläkaren.

Annons

Det blir också en del jul. I "Fixarjulen" pysslar barnprogramledaren Malin Olsson och hennes familj med tittarna varje dag i november. Sedan blir det såklart julkalender. I år är det, som sedan tidigare känt, "Kronprinsen som försvann".

Det blir också nytt för de lite äldre. I "Skyldig" träffar skådespelarna från "Strula" experter på olika områden för att prata om tveksamma situationer som man kan ställas inför som tonåring.

En annan serie med premiär är "Alla vi Karlssons" med bland andra sångerskan Shirley Clamp, skådespelaren William Spetz och komikern Özz Nujen i rollerna. Serien är skriven av Elin Ek och Hampus Nessvold och riktar sig mot personer mellan 10 och 14 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons