Annons
Kultur

Hollywoodstrejken flyttar Emmygalan till 2024

Hollywoodstrejken har tvingat arrangörerna att flytta på Emmygalan. Nu är det klart att prisutdelningen inte blir av förrän den 15 januari 2024 om strejken är över tills dess.
Nöje • Publicerad 10 augusti 2023
I fjol fick "Succeesion" priset för bästa drama. Här står skådespelaren Sarah Snook med statyetten på galan. Arkivbild.
I fjol fick "Succeesion" priset för bästa drama. Här står skådespelaren Sarah Snook med statyetten på galan. Arkivbild.Foto: Mark Terrill/AP/TT

Inte ens prisgalorna blir av i strejken som lamslagit Hollywood.

Konflikten inom film- och tv-världen innebär att det inte finns några författare som får skriva manus till själva galan och att skådespelarna som skulle ha fått priserna stoppas från sitt fackförbund från att gå dit som utdelare eller mottagare av statyetterna.

Annons

Härom veckan fattades beslutet att skjuta på Emmygalan, tv-världens motsvarighet till Oscarsutdelningen. Nu står det klart att galan blir av först den 15 januari 2024, bara åtta dagar efter Golden Globe-galan, som räknas som det näst finaste filmpriset i Hollywood efter Oscarsstatyetten.

Dramaserien "Succession" har fått 27 nomineringar till Emmygalan, däribland till Alexander Skarsgård för bästa biroll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons