Annons
Kultur

Hon får Birgit Nilsson-stipendiet

Kultur • Publicerad 17 maj 2021
Johanna Wallroth. Pressbild.
Johanna Wallroth. Pressbild.Foto: 

Sopranen Johanna Wallroth är årets Birgit Nilsson-stipendiat. Hon får stipendiet om 200 000 kronor vid en ceremoni i Västra Karups kyrka den 13 augusti i samband med Birgit Nilsson-dagarna.

"Att få ta emot Birgit Nilssons stipendium är fantastiskt roligt och att få förknippas med Birgit Nilssons namn känns mycket ärofullt. Jag tolkar det som ett erkännande och en bekräftelse på att jag är på god väg med min röst och musikaliska utveckling", säger Johanna Wallroth i ett pressmeddelande.

Johanna Wallroth är just nu verksam vid Wienoperan. Hon slog igenom 2019 när hon vann den internationella Mirjam Helin-tävlingen. Hon operadebuterade 2013 som Barbarina i "Figaros bröllop" på Ulriksdals slottsteater och har därefter framträtt på bland annat Schlossteater Schönbrunn i Wien och Gnesinakademin i Moskva. I Sverige har hon bland annat gestaltat Ismene i Telemanns "Orpheus" på Vadstena slott och sjungit rollerna som Sömnmalen och Gryningsfen ("Hans och Greta") i en nyproduktion för Norrlandsoperan i Umeå.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons