Annons
Kultur

Hon spelar Audrey Hepburn i ny film

Film • Publicerad 8 januari 2022
Rooney Mara får rollen som Audrey Hepburn i en kommande film av Luca Guadagnino. Arkivbild.
Rooney Mara får rollen som Audrey Hepburn i en kommande film av Luca Guadagnino. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT
Audrey Hepburn 1960. Arkivbild.
Audrey Hepburn 1960. Arkivbild.Foto: Jim Pringle/AP/TT

Vem är mest porträttlik Audrey Hepburn i Hollywood? För regissören Luca Guadagnino, som ska göra film om den berömda skådespelerskan, är svaret klart: Rooney Mara.

Enligt The Guardian har 36-åriga Mara skrivit på för filmen om Audrey Hepburns dramatiska liv. Hepburn föddes 1929 som dotter till en nederländsk baronessa och en brittisk diplomat. Under uppväxten i det naziockuperade Nederländerna levde Hepburn med antaget efternamn, av rädsla för att avslöja sina brittiska rötter. Samtidigt samlade hon in pengar till motståndsrörelsen och förmedlade hemliga meddelanden i sina balettskor.

Annons

Audrey Hepburn utbildade sig till dansare, men blev snabbt värvad till teatern och senare till filmen, med uppmärksammade och prisbelönta roller i bland annat "Prinsessa på vift" och "Frukost på Tiffany's". Hennes sätt att klä sig blev stilbildande för en hel generation unga kvinnor.

Luca Guadagnino är mest känd för filmen "Call me by your name".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons