Annons
Kultur

Iggy Pop i dokumentärfilm om Tutankhamun

Rockstjärnan Iggy Pop lånar ut sin röst till en ny dokumentär om antika Egyptens farao Tutankhamun, skriver .
Film • Publicerad 12 juli 2021
Iggy Pop är aktuell i en ny dokumentärfilm om den egyptiska faraon Tutankhamun. Arkivbild.
Iggy Pop är aktuell i en ny dokumentärfilm om den egyptiska faraon Tutankhamun. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Dokumentären “Tutankhamun: The Last Exhibition” är producerad i Italien av den erkände fotografen Sandro Vannini och hans bolag, i samarbete med Franco di Sarros produktionsbolag Nexo Digital.

I den italienska versionen görs berättarrösten av musikern Manuel Agnelli, och producenterna beslöt att en musiker även skulle göra den engelska versionen.

Annons

– Vi sökte efter en berättare som kunde ge filmen ett annorlunda tilltal, säger Rosella Gioffré, marknadsföringsansvarig på Nexo Digital.

– Och vi tänkte på Pop, som tackade ja.

Vannini, som även regisserar och medverkar i filmen, säger att Iggy Pops röst "helt enkelt är otrolig".

– När vi hörde hans röst för första gången sade vi att det här är vår röst, säger han, och tillägger att Iggy Pop omedelbart blev angelägen om att jobba med dem efter att ha läst berättelsen.

Filmen kartlägger upptäckten av Tutankhamuns grav 1922 och förberedelserna inför den turnerande Tutankhamun-utställningen, som lanserades i Los Angeles 2019.

Utställningen innehöll över 150 artefakter från faraograven och var tänkt att visas fram till 2023, men coronapandemin ledde till att turnén kortades.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons