Annons
Kultur

Ingen publik på plats på Sundance filmfestival

Film • Publicerad 5 januari 2022
Årets upplaga av Sundance filmfestival blir helt digital. Arkivbild.
Årets upplaga av Sundance filmfestival blir helt digital. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP

Det blir ingen fysisk upplaga av Sundance filmfestival i Park City i Utah i år. Programmet var tänkt att hållas både på plats och i digital form, men omikronvarianten och dess höga smittsamhet har fått arrangören att ändra sig.

"Därför meddelar vi i dag att den del festivalen som skulle äga rum på plats i Utah kommer att ske online i stället", skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Flera svenska produktioner ska visas på årets Sundance, däribland dokumentären "Calender girls" och tv-serien "Mörkt hjärta".

Även förra årets upplaga påverkades av pandemin. Den gången valde man bland annat att sprida ut programmet över hela 24 delstater för att minska risken för smittspridning.

Sundancefestivalen grundades av bland andra skådespelaren och regissören Robert Redford och arrangerades första gången 1978.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons