GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Internationellt pris till Moa Romanova

Kultur • Publicerad 26 juli 2021
Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för "Alltid fucka upp". Arkivbild.
Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för "Alltid fucka upp". Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för debutalbumet "Alltid fucka upp", skriver Dagens Nyheter. Eisner Awards har beskrivits som serievärldens Oscar.

"Goblin girl", som är titeln på den engelska översättningen, prisas i kategorin bästa amerikanska utgåva av internationellt material.

– Det känns fantastiskt, det kom lite från ingenstans för mig. Jag har ju vetat om att jag är nominerad. Trots det hade jag inte ens reflekterat över att jag skulle kunna vinna, det kändes tillräckligt sjukt att jag var nominerad, säger Romanova till DN.

Den självbiografiska serieromanen "Alltid fucka upp" gavs ut i Sverige 2018 och handlar om psykisk ohälsa och en relation med en känd medieman. I augusti kommer Moa Romanovas andra serieroman "På glid".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.