GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jason Diakité skriver bok om köttfärssås

Litteratur • Publicerad 22 november 2021
Köttfärssåsen, eller ragù alla bolognese som den kallas i Italien, har fått en egen bok. Arkivbild.
Köttfärssåsen, eller ragù alla bolognese som den kallas i Italien, har fått en egen bok. Arkivbild.Foto: Shutterstock
De tre vännerna Joel Åhlin, Jason Diakité och Harald Wachtmeister har skrivit en bok om den inofficiella svenska nationalrätten köttfärssås. Pressbild.
De tre vännerna Joel Åhlin, Jason Diakité och Harald Wachtmeister har skrivit en bok om den inofficiella svenska nationalrätten köttfärssås. Pressbild.Foto: Mondial

Hiphop-artisten Jason Diakité, kocken Joel Åhlin och entreprenören Harald Wachtmeister har skrivit en bok om en av Sveriges populäraste maträtter: köttfärssåsen.

Enligt författarna är ambitionen inte att hitta det bästa receptet på köttfärssås, utan snarare att bjuda på innovativa sätt att förnya älsklingsrätten.

“Vi har insett att det inte finns "The Köttfärssåsrecept". Vi pratar nämligen om en maträtt med en tydlig identitet men utan ett rätt sätt att göra den. Så vi ville ge läsaren sätt att tillaga den på nytt, ännu delikatare, med djupare smak”, säger Joel Åhlin enligt ett pressmeddelande.

Förutom att bjuda på inspiration har de tre vännerna också valt att teckna köttfärssåsens historia i den svenska matkulturen – en historia som på många sätt handlar om mycket mer än bara ingredienser och recept.

“Idag är spaghetti och köttfärssås minst lika mycket en del av den svenska identiteten som pressgurka eller palt. Det är förbryllande att vi inte är lika nationalistiska gentemot matkultur som vi är gentemot människor”, säger Jason Diakité, också känd som Timbuktu,

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.