Annons
Kultur

Jeff Bezos skänker miljarder till museum

Kultur • Publicerad 15 juli 2021
Amazons grundare Jeff Bezos skänker 200 miljoner dollar till USA:s nationalmuseum Smithsonian. Arkivbild.
Amazons grundare Jeff Bezos skänker 200 miljoner dollar till USA:s nationalmuseum Smithsonian. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais

Jeff Bezos, grundare av Amazon och därtill aspirerande astronaut, donerar 200 miljoner dollar till USA:s nationalmuseum Smithsonian, skriver The New York Times.

Smithsonian är ett samlingsnamn för flertalet olika museer och andra institutioner. Ungefär hälften av pengarna ska användas till en upprustning av USA:s luft- och rymdmuseum. Pengarna som blir över ska gå till uppförandet av ett nytt utbildningscenter i Washington. Centret ska uppkallas efter Jeff Bezos.

Det är inte första gången som Jeff Bezos skänker pengar till Smithsonian, men just denna privatdonation (på närmare två miljarder svenska kronor) är den största i museets historia, om man bortser från grundaren James Smithsons donation år 1846.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons