Kultur

Jila Mossaed kommer till Mårbacka

Litteratur • Publicerad 8 juni 2021
Poeten och ledamoten av Svenska Akademien Jila Mossaed är en av flera gäster vid Litteraturfestivalen i Mårbacka. Arkivbild.
Poeten och ledamoten av Svenska Akademien Jila Mossaed är en av flera gäster vid Litteraturfestivalen i Mårbacka. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Litteraturfestivalen på Mårbacka kommer i år att uppmärksamma att det är 100 år sedan kvinnor i Sverige tilläts rösta för första gången. Vid sidan av författarsamtal kommer programmet också att innehålla poesistafett, seminarier och högläsning, samt skrivarverkstäder för barn och vuxna.

Inbjudna författare är bland andra Ann-Helén Laestadius, Moa Backe Åstot, Vigdis Hjorth, Kristina Sandberg, Balsam Karam och Burcu Sahin samt poeten Jila Mossaed, som även är medlem i Svenska Akademien.

I en av programpunkterna möter biografiförfattarna Ulrika Knutson och Anna Nordlund varandra i ett samtal om Elin Wägner och Selma Lagerlöf.

Litteraturfestivalen på Mårbacka arrangeras av kulturjournalisten Yvonne Ihmels och poeten och kulturarbetaren Sara Falkstad och äger rum den 7 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.