Annons
Kultur

Jöback gör dramatisk "Sommar"-debut

Musik • Publicerad 18 juli 2021
Peter Jöback debuterar som sommarvärd i P1 med ett bitvis mörkt program fyllt av dramatik. Arkivbild.
Peter Jöback debuterar som sommarvärd i P1 med ett bitvis mörkt program fyllt av dramatik. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Peter Jöback gör en dramatisk debut som värd i söndagens "Sommar i P1" i Sveriges Radio.

Den 50-årige artisten och musikalstjärnan berättar bland annat om sin uppväxt med alkoholism i familjen och de övergrepp han utsattes för som ung i teatervärlden. Och hur han senare bearbetade sina trauman på ett behandlingshem i London.

Annons

Detta väver Peter Jöback samman med den dramatiska luftballongsfärd över Stockholm 2007 som slutade med en nödlandning i Drevviken i södra Stockholm.

Han pratar också om det hårda arbete som tagit honom dit han är i dag, med en storsäljande skivkatalog, flera Grammis-nomineringar och en Guldbagge (Publikens pris till "Jag kommer hem igen till jul" 2020) i bagaget.

I programmet, som producerats av Henrik Johnsson, spelas bland annat Jöbacks egen låt "Jag står för allt jag gjort", Roxettes superhit "Dressed for success", "Your power" med Billie Eilish och som sista låt The Beatles "Here comes the sun".

Peter Jöback är i år också aktuell i "Så mycket bättre" som får premiär på TV4 i höst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons