Annons
Kultur

Jocke och Jonna riskerar skattesmäll

Efter den misslyckade börsintroduktionen drabbas influerarparet och tv-profilerna Jocke och Jonna Lundell av ett nytt bakslag – de riskerar en skattesmäll på hundratusentals kronor.
Nöje • Publicerad 15 januari 2022
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell har upptaxerats av Skatteverket. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nyhetsbyrån Siren rapporterar att Skatteverket upptaxerar duon för åren 2019 och 2020, då de dragit av för kläder, skor och mat. Enligt kommunikationen med Skatteverket har Joakim och Jonna Lundell hänvisat till att avdragen för kläder och skor ska gälla som rekvisita då det ”är dokumentationen av företrädarnas eget liv och leverne", skriver Folkbladet och Dagens Industri.

Även bolaget Jocke & Jonna AB, som de driver tillsammans med Danjal Kanani, får backning och ska betala mer i arbetsgivaravgifter och moms.

Annons

Skatteverket saknar även körjournaler för tre lyxbilar. Myndigheten anser sig inte kunna se om bilarna använts privat, vilket ger en upptaxering.

Det framgår också att parets hus har köpts av bolaget och sedan hyrts ut – till dem själva. Under den här perioden har man spelat in tv-programmet "Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge" som handlar om en renovering av makarnas villa i Norrköping. För det här har man begärt hyresavdrag. Men även här har Skatteverket haft synpunkter.

Skatteverket gör även tummen ned för en resa till Kreta 2019 där personer som inte är kopplade till bolaget deltog. Det skulle vara en resa som var kopplat till Jonna Lundells arbete med en blogg. Men Skatteverket anser inte att man har kunnat se att något mer omfattande arbete har gjorts på Kreta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons