Annons
Kultur

John Cleese gör nyversion av "Pang i bygget"

Hur kommer den cyniske och misantropiske Basil Fawlty att klara att navigera i den moderna världen? Den frågan kommer att få ett svar när John Cleese tillsammans med dottern Camilla väcker nytt liv komediserien "Pang i bygget".
Tv • Publicerad 7 februari 2023
John Cleese, 83, planerar för en reboot av komediserien "Pang i bygget". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT
Andrew Sachs som Manuel och John Cleese som Basil Fawlty i komediserien "Pang i Bygget".Foto: TT

Duon ska både skriva manus och spela huvudrollerna i nyversionen av 1970-talsserien. Få uppgifter om handlingen är ännu kända, men enligt uppgifter till Deadline ska Basil Fawltys relation med en dotter – som han just upptäckt att han har – sättas på prov när de slår sig samman för att driva ett boutiquehotell tillsammans.

"Pang i bygget", eller "Fawlty towers" som är seriens originalnamn, sändes i två säsonger om sex avsnitt vardera 1975 och 1979. Den ses än i dag som som en av de mest stilbildande komediserierna och utsågs 2019 den till den bästa brittiska sitcom-serien någonsin i en Radio Times-undersökning.

Serien skrevs av Cleese och Connie Booth, som spelar hotellbiträdet Polly, och följer personalen på ett engelskt badhotell där de hamnar i diverse farsartade situationer. Idén kom från Cleeses egen vistelse på ett hotell i en engelsk kuststad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons