Annons
Kultur

Johnny Depp: "Jag bojkottas av Hollywood"

Film • Publicerad 15 augusti 2021
Johnny Depp tycker att han är utsatt för en bojkott av Hollywood. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Johnny Depp känner sig motarbetad av den amerikanska filmbranschen efter anklagelserna om misshandel av exfrun Amber Heard.

I en ny intervju med Sunday Times hävdar den amerikanske skådespelaren att det faktum att filmen "Minamata" ännu inte har fått amerikansk premiär beror på Hollywoods beröringsskräck inför honom.

Annons

– Jag bojkottas av Hollywood, säger han till tidningen.

I "Minamata", som handlar om konsekvenserna av de utsläpp av metylkvicksilver i avloppsvattnet som gjordes av en kemisk industri i Minamata, spelar Depp huvudrollen som fotografen W Eugene Smith. Denne kom till Minamata på 1970-talet för att dokumentera hur invånarna i staden hade drabbats.

För en tid sedan fick arrangörerna bakom filmfestivalen i San Sebastian försvara beslutet att ge Depp årets hederspris, efter massiva protester på sociala medier.

"I dessa tider, när lynchning på sociala medier är utbredd, kommer vi alltid att försvara två grundläggande principer som utgör en del av vår kultur och våra lagar: den som handlar om man ska anses vara oskyldig tills motsatsen har bevisats och den som handlar om rätten att kunna återintegreras", sade festivalchefen José Luis Rebordinos i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons