Annons
Kultur

Joss Stone gör musikal på West End i London

Musik • Publicerad 12 februari 2023
Joss Stone har skrivit en musikal. Arkivbild.
Joss Stone har skrivit en musikal. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Den brittiska soulsångerskan Joss Stone har skrivit musikalen "Tidsresenärens hustru", som får premiär i oktober i år på West End i London, skriver The Guardian.

Musikalen bygger på Audrey Niffeneggers bästsäljande bok med samma namn och handlar om en man med en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden – medan hans hustru Clare tvingas vänta på honom. Romanen har tidigare blivit både en film och en tv-serie. Nu står Joss Stone och Dave Stewart för musik och sångtexter, och det är första gången Joss Stone skriver en musikal.

– Först trodde jag att det skulle vara en helt annan musikalisk miljö. Jag föreställde mig att det skulle vara väldigt stelt – "det är så här vi gör saker" – på grund av att allt annat rör sig så mycket. Men det var det inte, det var så roligt, säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons