Annons
Kultur

Katy Perry klar för Charles kröningskonsert

Katy Perry, Lionel Richie, Take That och Andrea Bocelli kommer att uppträda i samband med brittiske kung Charles kröning, uppger BBC.
Nöje • Publicerad 15 april 2023
Katy Perry är en av artisterna som är klar för kung Charles kröningskonsert i maj. Arkivbild.
Katy Perry är en av artisterna som är klar för kung Charles kröningskonsert i maj. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT

En tv-sänd kröningskonsert hålls vid Windsor Castle den 7 maj – dagen efter det att Charles officiellt krönts till kung.

Men hittills har det framför allt rapporterats om artister som inte kommer att medverka. Bland andra Adele, Elton John, Harry Styles och Spice Girls uppges ha tackat nej.

Annons

Kröningskonserten, med 20 000 personer i publiken, kommer att sändas både på tv, radio och online och enligt BBC kommer ytterligare artister att tillkännages inom kort.

Trots att kröningen är den första i landet sedan 1953 beskrivs intresset för den som svalt. Enligt en Yougov-undersökning som presterades på fredagen sade 64 procent av de strax över 3 000 tillfrågade att de inte brydde sig särskilt mycket eller inte alls om kröningen. 34 procent svarade att de brydde sig en hel del eller mycket.

Ändå sade knappt hälften av de tillfrågade att de sannolikt skulle titta på eller delta i firandet.

Charles yngste son prins Harry kommer att delta, trots kritik mot kungafamiljen sedan flytten till USA 2020. Däremot kommer hans hustru Meghan att stanna i Kalifornien med parets två barn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons