Annons
Kultur

Keyyo och Bagge visar sin vardag

Från stressiga mornar med barn till viktiga jobbmöten och galakvällar – i "Svenska powerkvinnor" delar fem framgångsrika kändisar med sig av sina vardagsliv.
Tv • Publicerad 18 augusti 2021
Kristina "Keyyo" Petrushina och Laila Bagge vill inspirera andra i realityprogrammet "Svenska powerkvinnor". "Det är så många kvinnor som inte vågar byta jobb eller vågar ta steget, för att de är rädda för vad andra ska tänka. Alla vi fem som är med i programserien är lite galna och vill visa att man vågar", säger Laila Bagge.
Kristina "Keyyo" Petrushina och Laila Bagge vill inspirera andra i realityprogrammet "Svenska powerkvinnor". "Det är så många kvinnor som inte vågar byta jobb eller vågar ta steget, för att de är rädda för vad andra ska tänka. Alla vi fem som är med i programserien är lite galna och vill visa att man vågar", säger Laila Bagge.Foto: Anders Wiklund/TT
Realityserien "Svenska Powerkvinnor"följer Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina "Keyyo" Petrushina.
Realityserien "Svenska Powerkvinnor"följer Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Kristina "Keyyo" Petrushina.Foto: Anders Wiklund/TT

För ungefär sex år sedan fick tv-personligheten och radioprataren Laila Bagge idén som till slut blev realityprogrammet "Svenska powerkvinnor". För att dra igång produktionen hade hon ett krav: Att Camilla Läckberg skulle hoppa på tåget. Men att boka in en av Sveriges mest lästa deckarförfattare är ingen enkel uppgift.

– Hon var inte redo då, hon hade för mycket att göra. Då hade vi ingen lust att göra det här. Sedan har jag tjatat varje år och äntligen sade hon ja, berättar Laila Bagge.

Annons

Förutom Bagge och Läckberg får tittarna även följa neuroforskaren och tv-personligheten Mouna Esmaeilzadeh, influeraren och "Ex on the beach"-deltagaren Antonija Mandir och komikern och programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina. Den sistnämnda blev förvånad över att ens få frågan.

– När de hörde av sig tänkte jag "vad ska jag bidra med?", och det tänker jag fortfarande. Men jag blev jätteglad över att vara påtänkt, säger 24-åringen.

Blev mentalt utmattad

Men att vara en så kallad powerkvinna innebär att man ofta har ett fullspäckat schema. Både Keyyo och Bagge nämner tidsbrist som den största utmaningen under våren.

– Vi satte igång med inspelningen samtidigt som några kollegor slutade på radion, vilket gjorde att vi var brutalt underbemannade. Den största delen av den här perioden var jag mentalt "exhausted", säger Laila Bagge och fortsätter:

– Problemet med den här branschen är att det inte går att vara sjuk, de dagar man inte filmar tickar det pengar och du kan inte boka om någonting. Jag kan inte heller vara borta från radion, då sitter Roger ensam.

Kristina "Keyyo" Petrushina tycker också att det är svårt att hantera stressen. Hon var mitt uppe i inspelningen av "Let's dance" när filmkamerorna från TV3 rullade.

– Jag tog mig också lite vatten över huvudet det här året, det är lite farligt. Det är en så stor lyx att ha så roligt på jobbet, men det är också svårt att hantera det, säger hon.

Jobbar på ny mordserie

Med serien vill de inspirera andra kvinnor till att våga ta steget och satsa på sin passion.

– Skulle Camilla starta en glassbutik i Flen skulle den sälja mest glass i hela Sverige. Jag har inspirerats massor av allas driv under seriens gång, det hoppas jag att tittarna också gör, säger Kristina "Keyyo" Petrushina.

Laila Bagge tror däremot att serien, och framför allt titeln, kan väcka kritik.

Annons

– Folk kommer säga "Varför är du en powerkvinna?" och "Varför är inte den här personen en powerkvinna?" eller "De som jobbar inom vården är powerkvinnor", säger hon och tillägger:

– Det ena behöver inte utesluta det andra, det finns så många powerkvinnor. Jag anser att min mamma är en powerkvinna, hon hade fem barn som hon uppfostrade själv och sedan gick hon bort i cancer. Det behöver inte alltid handla om arbete, säger Laila Bagge.

Utöver "Svenska powerkvinnor" avslöjar Laila Bagge att hon och Camilla Läckberg har ytterligare ett projekt på gång tillsammans, en tv-serie.

– Det är en ungdomsserie där mycket handlar om musikbranschen, mina egna erfarenheter därifrån. I och med att Camilla är involverad kan det också hända att någon dör, säger Laila Bagge.

"Svenska powerkvinnor" har premiär den 7 september på TV3 och Viaplay.

Fakta: De medverkar i "Svenska powerkvinnor"

Camilla Läckberg: Deckarförfattare och entreprenör, född 1974 i Fjällbacka.

Kristina "Keyyo" Petrushina: Komiker och programledare, född 1997 i Omsk, Ryssland.

Laila Bagge: Låtskrivare, manager, tv-personlighet och radiopratare, född 1972 i Lund.

Antonija Mandir: Influerare och Youtube-profil, slog igenom i tv-programmet "Ex on the beach", född 1995 i Skillingaryd.

Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh: Läkare, neuroforskare, entreprenör och tv-personlighet, född 1980 i Teheran.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons