Annons
Kultur

Kimiko Glenn vill ha betalt för evig exponering

Nöje • Publicerad 17 juli 2023
Danielle Brooks och Kimiko Glenn gör två av rollerna i fängelseserien "Orange is the new black".
Danielle Brooks och Kimiko Glenn gör två av rollerna i fängelseserien "Orange is the new black".Foto: Charles Sykes/AP/TT

Skådespelaren Kimiko Glenn berättar om kollegornas dåliga löner och försvarar den amerikanska skådespelarstrejken i ett inlägg på Tiktok. Glenn, som spelar en av de kvinnliga fångarna i fängelseserien "Orange is the new black", berättar att flera av hennes medskådespelare var tvungna att jobba dubbelt för att klara försörjningen.

– Folk fortsatte som bartenders, de hade andra jobb. De var skitberömda, internationellt kända, och kunde knappt gå utomhus, men var tvungna att ha brödjobb eftersom de inte hade råd att inte ha det, säger Kimiko Glenn, enligt Huffington Post.

Annons

Fackförbundet SAG-AFTRA vill bland annat att ersättningar anpassas efter det nya strömningslandskapet. Ofta betalas arvoden i dag ut enligt gigjobb-modell i stället för med royalites baserade på hur mycket en film eller tv-serie visats, eller går i repris.

– Mina bröst kommer att ses i evigheter; jag förtjänar att få betalt för all jäkla strömningar som den här skiten får, säger Glenn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons