Annons
Kultur

Konsertbranschen kan få vänta

Konsertsugna och arrangörer får ha is i magen. Med anledning av smittspridningen kan restriktionerna bli kvar, meddelar regeringen.
Nöje • Publicerad 12 augusti 2021
Publik under en konsertkväll med Sabina Ddumba i Stockholm. Arkivbild.
Publik under en konsertkväll med Sabina Ddumba i Stockholm. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Enligt planen ska publikrestriktionerna slopas i september. Men på grund av den ökade spridningen av covid-19 vill regeringen förlänga pandemilagarna till och med januari nästa år.

Det kan innebära att de planerade lättnaderna dröjer, förklarar socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på torsdagen.

Annons

– Just nu har vi en situation med låga dödstal, men vi ser också att smittspridningen ökar. Vi får följa utvecklingen en tid framöver och vi lovar att komma med besked i god tid, säger hon.

Enligt de nuvarande reglerna får inomhusarrangemang med anvisade sittplatser ha upp till 300 deltagare. Utomhus får betydligt fler samlas, om det finns sittplatser får upp till 3 000 personer delta. Regeringens plan för att avveckla restriktionerna innehåller fem steg. I mitten av juli togs steg tre.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons