GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konstnären Peter Geschwind är död

Konst • Publicerad lördag 21:33
Konstnären Peter Geschwind har gått bort efter en tids sjukdom. Här på en bild från 2006.
Konstnären Peter Geschwind har gått bort efter en tids sjukdom. Här på en bild från 2006.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Konstnären Peter Geschwind har gått bort efter en tids sjukdom, 55 år gammal.

Han utbildade sig vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan, även kallad Mejan, i Stockholm, där han blev professor i fri konst med inriktning mot skulptur.

Hans kollega Thomas Elovsson bekräftar dödsfallet för TT.

2016 tog Geschwind över som tillförordnad rektor på Mejan, fram till 2017, detta efter en tids turbulens med rektorn Marta Kuzmas avgång som följd.

Peter Geschwind arbetade med installationer, ofta byggda kring återvunna material. 1998 öppnade han en satellitutställning på Centre Culturel Suédois i Paris via ett projekt för Moderna Museet.

Tillsammans med sin fru, konstnären Gunilla Klingberg, uppförde han i fjol ett offentligt konstverk byggt kring vägmärken och trafikskyltar gjorda av reflexmaterial i ett parkeringshus i Linköping.

De två samarbetade även kring en luftskulptur i Wanås skulpturpark 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.