Annons
Kultur

Kris för hembygdsföreningar – vill ha stöd

Kultur • Publicerad 15 mars 2021

Sveriges hembygdsföreningar drabbades hårt av coronapandemin under 2020. De ekonomiska förlusterna har varit stora – totalt landar det på omkring 80 miljoner kronor för 2020. Antalet genomförda evenemang och aktiviteter sjönk till en tredjedel och besöksantalet till en femtedel jämfört med ett normalår.

"För att motverka pandemins negativa konsekvenser behöver vi se ett långsiktigt stöd. Hembygdsrörelsen gör ett viktigt arbete för kulturarvet och här finns en stor utvecklingspotential, inte minst för den inhemska turismen. Dessutom är det lokala föreningslivet otroligt viktigt för en hållbar demokratisk utveckling", säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges hembygdsförbund i ett pressmeddelande.

Sveriges hembygdsförbund samlar en av Sveriges största folkrörelser med över 2 000 föreningar och runt 420 000 medlemmar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons