Annons
Kultur

Lady A slår tillbaka mot Lady A

Musik • Publicerad 10 juli 2020
Countrybandet Lady A (bilden) har stämt artisten Lady A. Arkivbild.
Countrybandet Lady A (bilden) har stämt artisten Lady A. Arkivbild.Foto: Al Wagner/AP/TT

Bluesartisten Lady A slår nu tillbaka mot countrybandet Lady A, tidigare Lady Antebellum, efter att de valt att stämma henne.

Lady A, som egentligen heter Anita White, säger till Vulture att hon hade hoppats att bandet skulle byta namn eller betala henne för att få använda namnet.

Annons

– Fem miljoner dollar är ingenting, jag är faktiskt värd mer än så. Men nu står vi här igen med ännu en vit person som försöker ta något från en svart person, fast de säger att de vill hjälpa till, säger Anita White till Vulture och betonar att hon inte tänker bli "utraderad".

Lady Antebellum, som sålt över tio miljoner album bara i USA, valde i juni att byta namn till Lady A då ordet "antebellum" har slaverikopplingar. Problemet var bara att Anita White använt artistnamnet Lady A i över 20 år.

Lady A och Lady A har sedan dess försökt komma överens om hur de ska kunna samexistera. Förhandlingarna bröt dock samman och bandet valde i veckan att lämna in en stämningsansökan där de hävdar sin rätt att få kalla sig Lady A. De menar att de har ägt varumärket Lady A sedan 2010.

Bandet kräver dock varken att Anita White ska byta artistnamn eller någon ekonomisk ersättning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons