Annons
Kultur

Lasse Sigfridsson förlorar Lasse Stefanz-tvist

Nöje • Publicerad 5 april 2023
Lasse Sigfridsson förlorar en tvist mot sitt tidigare band. Arkivbild.
Lasse Sigfridsson förlorar en tvist mot sitt tidigare band. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Tidigare bandmedlemmen i Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, har förlorat en rättstvist om ägarskapet av bandet, skriver Kristianstads tingsrätt i ett pressmeddelande.

Rätten har kommit fram till att övriga bandmedlemmar har haft rätt att utesluta Lasse Sigfridsson på grund av bland annat samarbetsproblem, samt för att han har bedrivit konkurrerande verksamhet.

Annons

Enligt tingsrätten uteslöts Lasse Sigfridsson i april 2014, och fick då knappt 100 000 kronor när han skildes från bandet. Sigfridsson anser å sin sida att hans bolag fortfarande är delägare av Lasse Stefanz – vilket tingsrätten inte håller med om. Bandmedlemmarna anser att Sigfridsson uteslöts redan 2012.

Lasse Sigfridsson har efter uppbrottet varit delaktig i ett antal rättsprocesser, bland annat gällande aktieutdelningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons