Annons
Kultur

Levande Van Gogh-utställning till Uppsala

Konst • Publicerad 13 juni 2022
"Van Gogh alive – The experience" visas på Fyrishovsmässan i Uppsala. Pressbild.
"Van Gogh alive – The experience" visas på Fyrishovsmässan i Uppsala. Pressbild.Foto: Pressbild

En utställning där Vincent van Goghs målningar väcks till liv flyttar in på Fyrishovsmässan i Uppsala. Från den 16 juni visas "Van Gogh alive – The experience" inne i mässhallarna.

Utställningen har tidigare visats i Peking, Mexico City, München, London, Sydney och Madrid. I Netflixserien "Emily in Paris" gick huvudpersonen på en liknande utställning i Paris, vilket gjort att intresset har ökat.

Annons

Utställningen visar inte äkta målningar av van Gogh utan är en upplevelse där väggar, tak och golv förvandlas till projektionsytor för de kända konstverken. Verken rör sig till instrumental musik och skapar en annan upplevelse av verken än på ett vanligt museum.

"Fyrishovsmässan har varit nedstängd för kommersiell verksamhet sedan pandemi-utbrottet. 'Van Gogh alive' stannar i fyra månader", säger producenten Stefan Papangelis i ett pressmeddelande.

Vincent van Gogh levde 1853–1890 och lyckades bara sälja ett fåtal verk under sin livstid. I dag är han en av världens mest kända konstnärer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons