Annons
Kultur

Live Nation: Artister kan kräva vaccination

Musik • Publicerad 7 augusti 2021
Festivalbesökare på årets upplaga av Lollapalooza i USA. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

När livemusiken nu återvänder till scenerna har det globala underhållningsföretaget Live Nation tagit fram ett dokument med riktlinjer för sina amerikanska anställda och artister som spelar i USA, rapporterar Variety.

Förutom att man kräver att alla anställda vid Live Nation i USA ska vara vaccinerade "för att få tillgång till våra evenemang, lokaler och kontor", skriver man att man har "tagit fram processer" som gör det möjligt för artister som spelar på Live Nation-evenemang i USA att kräva att publiken är vaccinerad eller kan uppvisa ett negativt covid-test.

"Vi vet att människor är angelägna om att få återvända till liveevenemang och vi hoppas att de här åtgärderna uppmuntrar fler att vaccinera sig", skriver Live Nation i dokumentet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons