Annons
Kultur

Lloyd Webber efterlyser musikskolor för barn

Musik • Publicerad 12 januari 2022
Andrew Lloyd Webber vill att även fattiga barn ska få musikundervisning. Arkivbild.
Andrew Lloyd Webber vill att även fattiga barn ska få musikundervisning. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Kompositören Andrew Lloyd Webber uppmanar den brittiska regeringen att erkänna hur viktig undervisning i klassisk musik kan vara för barn i utsatta områden, skriver The Guardian. Mannen bakom klassiker som "Evita", "Jesus Christ superstar" och "Cats" uttrycker sin förtvivlan över bristen på finansiering av sådan undervisning.

– Vi vet att musik stärker barn. Det finns bevis på att det förbättrar både den akademiska nivån och alla aspekter av beteenden, eftersom de tar del av något med andra, och tänker på andra. Det behöver inte vara klassisk musik heller, som Duke Ellington sade: det finns två sorters musik: bra eller dålig.

Den kände kompositören pratade också om arbetet som den ideella organisationen Music in Secondary School Trust utför för att ge mindre förmedlade barn tillgång till musikundervisning, och där fler än 30 000 barn står på väntelistan. Organisationen fick dock inte några anslag och Lloyd Webber beskriver förehavandena med regeringen som att "slå huvudet i väggen".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons