Annons
Kultur

Louis CK tyst om metoo-skandal i ny show

Den omstridde amerikanske komikern Louis CK är tillbaka med en ny ståupp-turné, skriver .
Metoo • Publicerad 14 augusti 2021
Louis CK när han vann en Emmy för bästa manus för komediserien "Louie" 2012. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Turnéns två första föreställningar gick av stapeln på Hulu Theater på Madison Square Garden i New York under helgen.

På fredagens premiärföreställning uppträdde den 53-årige komikern framför en stor skylt med ordet "Förlåt", skrivet i versaler. Han ska också ha fått stående ovationer, såväl när han klev in på scenen som när han lämnade den.

Annons

I en ståupp-föreställning 2018 tog Louis CK upp att det "varit ett konstigt år" och att han "färdats till helvetet och tillbaka". Men denna gång höll sig komikern ifrån att skämta om den skandal som avslöjades under metoo-rörelsen. I stället skämtade han om dödstalen i covid, 11 september och pedofiler.

På den fem månader långa turnén besöker Louis CK 24 städer i USA. Nästa år kommer han även till Europa, då han bland annat uppträder i Köpenhamn den 22 mars.

Under metoo-rörelsen 2017 riktade fem kvinnor anklagelser om sexuella trakasserier mot Louis CK, och han medgav också att han hade uppfört sig illa sexuellt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons