GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lydia Capolicchio skriver bok om väninnans död

"Gift eller löftet till min väninna" är namnet på journalisten Lydia Capolicchios debutroman där hon skildrar väninnas makabra död – långsamt förgiftad av sin make.
Litteratur • Publicerad 23 november 2022
Lydia Capolicchio debuterar som författare med en bok om en väninnas tragiska öde. Pressbild.
Lydia Capolicchio debuterar som författare med en bok om en väninnas tragiska öde. Pressbild.Foto: Ordberoende Förlag

Väninnan fruktade för sitt liv, ändå hade hon svårt att övertyga omgivningen eftersom hon inte hade några bevis.

"Som journalist har jag bevakat krig, svält, övergrepp och naturkatastrofer. Ändå blev jag mållös när min väninna hörde av sig och berättade sin historia", säger Capolicchio i ett pressmeddelande från Ordberoende Förlag.

Romanen, som kommer ut i mars 2023, handlar om kvinnlig vänskap, kärlek, och livsfarliga relationer. Hur hamnar en kvinna i en farlig relation? När ser man de första tecknen? Är en kvinna sitt bästa jag, just i en relation?

"Gift är det enda ordet i det svenska språket som indikerar livslång kärlek men också ond bråd död. Samtidigt. Jag har arbetat med ord hela mitt liv, formulerat texter som journalist, som programledare och som historieberättare i många sammanhang. Aldrig har jag noterat kraften i den dubbla betydelsen", skriver Lydia Capolicchio.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.