GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marcus Mumford läker sina sår ute i det öppna

Skivrecension • Publicerad onsdag 21:49 • Uppdaterad torsdag 21:52
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Folk

Marcus Mumford

Album: Marcus Mumford

Skivbolag: Island / Universal.

På sin solodebut talar Marcus Mumford för första gången öppet om att ha blivit sexuellt utnyttjad som barn. Han visar hur traumat format och förvridit honom – och söker en läkande väg framåt.

Med sig har han producenten Blake Mills, som tidigare uträttat stordåd med bl.a. Perfume Genius. På både gott och ont är hans prägel är svår att missa. Materialets emotionella tyngd, Blakes produktionsval och Marcus uttryck drar ofta åt olika håll. Dragkampen stjäl ständigt fokus från albumets många kraftfulla stunder.

‘’Self-titled’’ är onekligen ett betydelsefullt, frigörande projekt för dess skapare. I det finns också ett värde för lyssnaren, även om cynikern skulle hävda att det rent musikaliska värdet ligger desto lägre.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.