Annons
Kultur

Marie Nilsson-Lind till "Så mycket bättre"

Josefin Nilsson fick aldrig tillfälle att vara med i "Så mycket bättre". I stället blir det Marie Nilsson-Lind som medverkar och hedrar sin systers minne.
Tv • Publicerad 5 maj 2021
Marie Nilsson-Lind. Pressbild.
Marie Nilsson-Lind. Pressbild.Foto: Joel Nilsson

59-åriga Marie Nilsson-Lind blir den 13:e deltagaren i TV4:s "Så mycket bättre", som därmed är fulltaligt för i år.

– Det känns fantastiskt. Jag blev så glad när de ringde. Jag tycker mycket om programmet och jag blev så glad och förvånad, säger Marie Nilsson-Lind till TT.

Annons

Hon var tidigare medlem och låtskrivare i gruppen Ainbusk tillsammans med sin syster Josefin Nilsson, som gick bort i februari 2016.

– Jag och min syster pratade mycket om det här programmet. Jag tror att hon fick frågan om att delta precis i början, men hon kunde inte vara med då. Vi tyckte om hela grejen och vi tyckte om att det spelades in på Gotland och vi kände en väldig stolthet över vår ö, säger Marie Nilsson-Lind.

"Hon har varit så viktig"

Hon är beredd på att systerns öde kommer att sätta stor prägel på hennes medverkan.

– De sista åren har ju handlat mycket om det. Jag gjorde dokumentären och jag skrev en bok. Josa är en stor del av allt som jag har varit med om. Vi hade svårt att älska oss själva, men lätt att älska varandra. Hon har varit så viktig för mig, och hon har trott på mig. Men nu måste jag klara av det själv, säger hon.

Just nu jobbar hon "som en dåre" med att välja ut vilka låtar hon ska framföra i programmet. Och det finns vissa andra deltagare som hon ser extra mycket fram emot att träffa.

– Jag älskar Mando Diao och jag skulle gärna vilja prata med Gustaf och Viktor Norén om hur det är att vara syskon i musikbranschen, men man kommer ju och går i programmet och jag är inte säker på att vi är där samtidigt. Jag älskar Melissa Horn också. Jag tycker att hon är underbar.

"Börjar bli luttrad"

Men mest ser hon fram emot att höra de andra artisterna ta sig an hennes låtar.

– Det är fantastiskt spännande. Jag är lycklig för varenda sekund som någon annan ägnar mina verk en tanke, så jag skulle aldrig tänka att någon annan skulle förstöra mina låtar eller så. Och vi har hållit på så länge med Ainbusk, och Josa och jag, så det finns mycket material att välja på.

Genom åren har flera artister fått en extra skjuts i karriären tack vare "Så mycket bättre". Men Marie Nilsson-Lind hoppas inte på för mycket, säger hon.

– Jag börjar bli lite luttrad, jag har varit med ganska länge. Jag vet hur det är när det blåser medvind, men sedan kan det blåsa motvind och då är det ingen som vill ha en. Men naturligtvis är roligt att få vara med i ett program där musiken och artisterna får ta plats.

Fakta: De medverkar i årets "Så mycket bättre"

Marie Nilsson-Lind

Moonica Mac

Jan "Harpo" Svensson

Daniel Adams-Ray

Melissa Horn

Thomas Stenström

Gustaf och Viktor Norén

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink

Peter Jöback

Maxida Märak

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons